Politie Boxmeer

De scholen gaan weer open
30 Augustus 2017
De scholen gaan weer open en dat gaan we natuurlijk ook merken in het verkeer. Scholieren die in groepjes over de weg fietsen en niet altijd oog hebben voor wat er om hen heen gebeurt. Dat vraagt om een extra waakzaam oog, niet voor niets vallen er in deze periode bijna twee keer zoveel verkeersslachtoffers dan in de rest van het jaar. En ja, natuurlijk kijken we allemaal goed om ons heen als we in de auto stappen. Maar toch, een ongeluk zit in deze tijd in een groter hoekje dan u denkt!
Scholieren zijn druk met hun mobieltjes en houden mede daardoor niet altijd goed in de gaten wat er om hen heen gebeurt. Ook op de fiets en op het zebrapad. Zeker aan het eind van een dag vol lessen zijn scholieren minder alert en wordt de kans op een ongeluk groter.
Het aantal verkeersdeelnemers neemt na de vakantie gestaag toe. Scholieren die weer moeten wennen aan hectische verkeerssituaties, of voor de eerste keer zonder begeleiding op pad gaan. Ze worden afgeleid door vriendjes en vriendinnetjes waarmee ze in groepen over de straat uitwaaieren. Ze zijn druk met appjes en ‘vergeten’ al snel de gevaren die het verkeer zeker in deze periode met zich mee kan brengen. Extra waakzaamheid door automobilisten kan veel leed voorkomen!

» Ga naar de link
Contactgegevens
Politie Boxmeer
Karel Doormanstraat 19
5831 LT Boxmeer