Carnavalsvereniging de Peelleuters

Over Carnavalsvereniging de Peelleuters
Wij zijn carnavalsvereniging de Peelleuters uit Landhorst.
Geschiedenis Carnavalsvereniging “De Peelleuters” Landhorst

Het ontstaan van de carnavalsvereniging te Landhorst vindt zijn oorsprong in juni 1975. Vijf personen zijn toen rond de tafel gaan zitten, met als doel een eigen carnavalsvereniging op te richten.
Met H. van de Heyden als initiatiefnemer zijn toen T. van Crey, J. Ermers, C. Massop en J. Nabuurs samen begonnen de ideëen gestalte te geven. Na enkele maanden was het dan zover, Landhorst had een carnavalsvereniging, echter nog zonder een eigen naam. Daarop volgend werd een prijsvraag uitgeschreven, met de doelstelling een naam voor de carnavalsvereniging te vinden.
Destijds kwam Gert-Jan Cornelissen als winnaar uit de bus met de volgende naam “ De Peelleuters “. Ook werd een eenvoudig drukwerkje huis aan huis verspreid dat later uitgroeide tot een mooie carnavalskrant. De eerste jaren was er nog een raad van vijf.
Een Prinsencommissie werd gevormd om voor de allereerste keer de Prins te kiezen. En met carnaval 1976 was het Prins Ad I die de scepter in het nieuwe Peelleuterrijk zwaaide. De onthulling gebeurde destijds in een werkelijk overvol café. In het eerste jaar was er ook al de schooloptocht, het ouderenbal en het ziekenbezoek. In november 1976, inmiddels was achter café Jansen een zaal verrezen, organiseerde men voor het eerst het elfde van den elfde oftewel het Prinsenbal.
Foto's
Contactgegevens
Carnavalsvereniging de Peelleuters
Secretariaat Hanekampseweg 11
5445nn Landhorst

Geadopteerd door:
Leden
Er zijn nog geen leden aangemeld.
Bent u lid van deze vereniging? Meld u snel aan en blijf op de hoogte! » Ik ben een lid