19 jan, 06:28
2023
Nieuws

Brabant wordt wakker onder laagje sneeuw, vroege ochtendspits door gladheid

Een laag sneeuw bedekt donderdagochtend het Brabantse landschap en de wegen. Op veel plaatsen is het daarom glad op de weg, het verkeer ondervindt al vroeg hinder van de sneeuw. Op de A2 ter hoogte van knooppunt De Hogt, in de rijrichting Maastricht, is een vrachtwagen geschaard. Donderdag staakt ook het streekvervoer, dat zorgt mogelijk ook voor meer verkeer op de weg.

Rijkswaterstaat waarschuwde woensdagavond al voor mogelijke gladheid door winters weer en bevriezing van natte wegen. Het KNMI gaf daarom code geel af.

Op de Brabantse binnenwegen maar ook de snelwegen ligt een aardige laag sneeuw en er wordt langzaam gereden. Door de geschaarde vrachtwagen op de A2 zijn twee rijstroken dicht richting het zuiden. Rondom Eindhoven is daardoor al veel vertraging te zien.

Ongelukken
Ook op de binnenwegen gebeuren ongelukken door gladheid. In Rijen is een vrachtwagen geschaard en tegen een boom gebotst op de N282. In Wanroij reed een automobilist met zijn auto tegen een restaurant in het dorp.

De gladheid trekt aan het eind van de ochtend weg, maar 's avonds kan het opnieuw glad zijn door winters weer.

Staking streekvervoer
Donderdag en vrijdag staakt ook het personeel van het streekvervoer, kondigde FNV eerder aan. Rijkswaterstaat verwacht daardoor meer verkeer op de wegen. Reis je met de trein of bus van regionale maatschappijen, zoals Connexxion of Arriva, dan is er een kans dat deze niet rijden.

Vervoerder Arriva adviseert reizigers die donderdagochtend de bus willen nemen, om alternatief vervoer naar hun bestemming te regelen. "Door overbelasting van het reisinformatiesysteem zijn de reisplanners niet up-to-date", aldus Arriva. De reisinformatie voor de treinen van Arriva is wel bijgewerkt.

Reisinformatiegroep 9292 laat weten dat vervoerders vervallen ritten zoveel mogelijk uit de planners halen. Reizigers krijgen waar mogelijk een alternatief reisadvies te zien in de app.


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »