17 jan, 05:47
Nieuws

Brand bij e-bike-fabrikant Cuijk is onder controle

Bij het E-Bike Development Center aan de Kovel in Cuijk is om kwart over vier zaterdagnacht een uitslaande brand uitgebroken. Later in de ochtend werd het sein brand meester gegeven. Mogelijk is er opzet in het spel: het gerucht gaat dat iemand het bedrijf met een busje zou zijn binnengereden.

De brandweer is 's ochtends begonnen met het het slopen van delen van het pand. "Zodat we beter bij de vuurhaard kunnen komen", zegt een woordvoerder. De brand is uitgebroken in een hal van het pand. Het bedrijf maakt componenten van elektrische fietsen. Omdat in de hal geen accu's lagen opgeslagen, is de vrijgekomen rook niet 'extra gevaarlijk', aldus de brandweer.

Onderzoek
Het bedrijventerrein is volledig afgezet, maar volgens de ooggetuige is er geen gevaar dat het vuur zou overslaan omdat hier geen andere bedrijven in de buurt staan.

Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht. Korpsen uit Cuijk, Oeffelt, Wanroij, Haps, Grave, Zeeland en Uden zijn opgeroepen om de brand te bestrijden. Onder meer een hoogwerker en een ladderwagen zijn ingezet.


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »