07 feb, 14:56
Nieuws

Drie jaar voor dronken wanhoopsrit met zoon

De rechtbank in Den Bosch heeft een 33-jarige man veroordeeld tot een celstraf van drie jaar voor een verkeersongeval in juni 2017 in Wanroij. De man en zijn 10-jarige zoon raakten daarbij ernstig gewond. De verdachte was dronken en door het dolle heen door een ruzie met zijn ex-vrouw. Hij reed veel te hard, raakte in Wanroij een paaltje en ramde vervolgens een boom. Het is onzeker of de jongen ooit helemaal zal herstellen van het letsel dat hij opliep.

Voordat de man zijn zoontje dwong in de auto te stappen, had hij het kind geslagen. De veroordeling geldt ook de mishandeling van de jongen. De weg waarop het ongeluk gebeurde, was smal en had aan weerszijden bomen. De rechtbank heeft het ongeluk ten aanzien van het kind aangemerkt als een poging tot doodslag.

Volgens de rechter heeft de verdachte weinig blijk gegeven van berouw, probleembesef en zelfinzicht. Door een licht verstandelijke beperking is hij verminderd toerekeningsvatbaar. Naast de celstraf legde de rechtbank hem ook een rijontzegging van vier jaar op.

Het bericht Drie jaar voor dronken wanhoopsrit met zoon verscheen eerst op Nieuws.nl.


Lees het hele bericht van Nieuws.nl algemene feed »