19 jan, 08:10
Nieuws

Verkeersinfarct door sneeuw, files lopen op tot anderhalf uur

Een laagje sneeuw van een paar centimeter heeft donderdagochtend voor een verkeersinfarct gezorgd in Brabant. In Midden-Brabant, maar vooral in de regio Eindhoven staat het verkeer muurvast.

Op de Brabantse binnenwegen maar ook de snelwegen ligt een aardige laag sneeuw en er wordt langzaam gereden. Rond kwart voor negen worden er in en rond Brabant 76 files gemeld met een totale lengte van 422 km.

Deze ochtendspits is de drukste sinds 2019, meldt Rijkswaterstaat. Om 07.50 uur stond er bijna 690 kilometer file in Nederland, vooral in het zuiden. Er worden vertragingen gemeld tot anderhalf uur.

In de vroege donderdagochtend is het gaan sneeuwen in Midden- en Oost-Brabant. Er viel op sommige plekken een paar centimeter sneeuw. Richting de kust viel vooral regen.

Een blik op de wegen leert dat de regio Eindhoven helemaal rood kleurt. Alle wegen naar Eindhoven staan muurvast. Op de A2 bij knooppunt Ekkersweijer is een vrachtwagen geschaard. Automobilisten meldden dat zij daar stilstaan.

Ook de regio Tilburg heeft te maken met veel overlast. In en om de stad staat het vast en de A58 van Tilburg naar Eindhoven staat muurvast.

Ook op de A50 tussen Oss en Eindhoven staan lange files net als op de A67.

Ongelukken
Ook op de binnenwegen gebeuren ongelukken door gladheid. In Rijen is een vrachtwagen geschaard en tegen een boom gebotst op de N282. In Wanroij reed een automobilist met zijn auto tegen een restaurant in het dorp.

Staking streekvervoer
Donderdag en vrijdag staakt ook het personeel van het streekvervoer, kondigde FNV eerder aan. Rijkswaterstaat verwacht daardoor meer verkeer op de wegen. Reis je met de trein of bus van regionale maatschappijen, zoals Connexxion of Arriva, dan is er een kans dat deze niet rijden.

Vervoerder Arriva adviseert reizigers die donderdagochtend de bus willen nemen, om alternatief vervoer naar hun bestemming te regelen. "Door overbelasting van het reisinformatiesysteem zijn de reisplanners niet up-to-date", aldus Arriva. De reisinformatie voor de treinen van Arriva is wel bijgewerkt.


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »