10 mei, 12:29
Nieuws

Zeven mensen opgepakt in groot onderzoek naar gestolen landbouwspullen

Dinsdagochtend zijn zeven mensen opgepakt in een langdurig politieonderzoek naar gestolen landbouwvoertuigen. De verdachten werden op verschillende plekken in Oost-Brabant en Limburg opgepakt.

Verspreid door bijna heel Nederland werden op grote schaal zitgrasmaaiers, gereedschappen en sproei-installaties weggehaald bij mensen thuis, meldt de politie dinsdag.

Arrestaties
De verdachten werden aangehouden bij negen gelijktijdige invallen in Sint-Anthonis, Someren, Venray, Uden, Lomm en Wanroij. Ze variëren in leeftijd van 27 tot en met 58 jaar oud. Er vinden op dit moment nog steeds doorzoekingen plaats.

Naast de politie is ook douane en de Dienst Specialistische Operaties van de Landelijke Eenheid bij de invallen betrokken. Er worden speciale speurhonden ingezet om te zoeken naar grote geldbedragen.

Anderhalf jaar onderzoek
De politie in Helmond is al anderhalf jaar bezig met het onderzoek. De landbouwvoertuigen werden volgens de politie veelvuldig uit garages en schuren bij mensen thuis weggehaald.

"Vaak werd er eerst bij de mensen aangebeld. Als ze thuis waren, werd de vraag gesteld of de bewoners oud ijzer hadden. Als er niemand thuis was, werden de landbouwspullen gestolen. De verdachten sloegen vooral op het platteland toe.

Bij de doorverkoop kregen de verdachten toch nog enkele duizenden euro’s voor de voertuigen. Ze zitten nog alle zeven vast.


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »