Stichting Western Riding Nederland

Over Stichting Western Riding Nederland
Stichting Western Riding Nederland,
De SWRN staat voor Stichting Western Riding Nederland en bestaat sinds 1994.

Sinds 20 jaar richten wij ons op het organiseren van Westernshows van hoge kwaliteit. Met als doel er voor zorgen dat deze prachtige sport blijft groeien met het niveau dat het verdient. Met het organiseren van onze shows willen wij de deelnemers de gelegenheid bieden zich te presenteren. We weten allemaal hoeveel werk het is om je op wedstrijdniveau te presenteren, ongeacht welk level je rijdt.

We organiseren shows voor verschillende verenigingen, onder andere de WRAN, DAWRA, AQHA.

De afgelopen 15 jaar hebben we de Nederlandse Kampioenschappen georganiseerd voor verschillende verenigingen. Nadat we dit jaren met groot succes in Mariënheem hebben gedaan, zijn we op verzoek van velen op zoek gegaan naar een andere locatie. Na twee jaar in Den Haag gaan we nu voor het 3e jaar naar Wanroij, een locatie die voldoet aan de voorwaarden voor het organiseren van zo’n kampioenschap. Het NK zal gehouden worden in het Hemelvaart weekend 14-15-16 en 17 mei 2015.

In het komende wedstrijdseizoen 2015 zullen we weer verschillende shows organiseren.

Zo komen er drie Triple XL shows. Uit deze dubbel judged shows worden onder de L1 en L2 ruiters de landenteams samengesteld voor de Europese Kampioenschappen in Duitsland.

Daarnaast zal er ook een show georganiseerd worden voor de individuele kwalificatie voor het Europees Kampioenschap in Duitsland.

Maar ook de jonge, beginnende wedstrijdruiters komen aan bod. Voor hen gaan we een WRAN-D show organiseren. De aangewezen start voor de jonge wedstrijdruiter.

De SWRN vind het belangrijk dat er veel aandacht wordt besteed aan de in- en doorstroommogelijkheden van de wedstrijdruiters. In dat kader zal het Nederlands Kampioenschap dit jaar vooraf gegaan worden van een pré-NK. Hier krijgen L4 en L3 ruiters de mogelijkheid om te rijden op het Nederland Kampioenschap en zo de sfeer te proeven. Meedoen is een hele goede ervaring om je voor te bereiden op de toekomst.

Naast het organiseren van deze shows zullen wij ons ook dit jaar weer inzetten om de westernsport te promoten. Op verschillende manieren en met de verschillende media dragen wij ons steentje bij om vele mensen kennis te laten maken met de westernsport.
We zijn er immers trots op om ons binnen deze bijzondere tak van paardensport te begeven.

Kijk op onze agenda voor de data van onze shows.

Wij verwelkomen u graag als ruiter, groom en natuurlijk bezoeker.
 
Contactgegevens
Stichting Western Riding Nederland
Oude Gemeneweg 17
2391 BE Hazerswoudedorp